Lucien Magne

Lucien Magne is een Franse Architect. Hij werd geboren op 27 december 1849 in Parijs en overleed op 67 jarige leeftijd in Eaubonne. Dat Lucien Magne koos voor een architectenbestaan is niet verwonderlijk, gezien hij zelf komt uit een architectenfamilie. Verschillende gebouwen en herenhuizen in Parijs zijn door hem ontworpen. Behalve ontwerpen hield Lucien Magne zich ook bezig met restauratie.

Hij is voornamelijk bekend als architect van de Sacre Coeur. De eerste architect van deze immens grote witte kerk, was Paul Abadie. Na het overlijden van Abadie in 1884, nam Lucien Magne de bouw over. Hij zorgde voor de toevoeging van de klokkentoren.

Als architect was Lucien Magne in dienst van de stad Parijs. Daarnaast hielp hij ook zijn vader me diverse opdrachten.

Meer dan alleen architect

Lucien Magne was meer dan alleen architect. Hij was ook Hoogleraar geschiedenis van de architectuur. Na he overlijden van Albert Lenoir in 1891, nam hij zijn positie als docent over. Hij verschillende boeken geschreven over de geschiedenis van de architectuur.
In 1879 werkte hij voor de comissie historische monumenten. Hierna werd hij adjunct inspecteur generaal voor kerkelijke gebouwen.
In 1889 was één van de organisatoren van de wereldtentoonstelling. Voor deze wereldtentoonstelling bouwde Gustave de Eiffeltoren.
Hij zette zich in voor het openenen van een museum over architectuur, naast de ontwerpen van zijn vader, gebruikte hij hiervoor ook de werken van Edward Moll. Zijn plan was om hotel princé Angers te gebruiken voor dit doeleinde

Reacties

reacties