• Parijs met kinderen

  Je wilt graag naar Parijs, maar niet alleen. De kinderen willen ook mee. Wat kun je nou doen in Parijs met kinderen? Deze wereldstad kan juist voor kinderen een hele leuke stad zijn.

  Als je met de auto naar Parijs gaat ben je al gauw vijf uur onderweg. Dit is niet alleen voor jezelf een lange rit, maar zeker ook voor kinderen. Tussenstops zijn dan ook aan te raden. Maar waar kun je het beste stoppen? Iets waar kinderen even kunnen rondrennen, bijvoorbeeld met een speeltuintje of iets dergelijks is ideaal. Een leuke stad om een tussenstop te maken is Lille.

  Disneyland

  Het eerste waar je aan zal denken is Disneyland. Dit pretpark is gebaseerd op de bekende figuren van Disney, zoals Mickey Mouse en Donald Duck. Ook de nieuwere verhalen, zoals Cars zijn vertegenwoordigd. Disneyland in Parijs heeft twee parken. Zeker genoeg vertier voor een paar dagen. Dit pretpark is het hele jaar geopend.

  Parc Asterix

  Niet alleen Micky Mouse, maar ook Asterix en Obelix hebben hun eigen pretpark vlakbij Parijs. Je kunt in 32 verschillende attracties. Er zijn acht show die je kunt bezoeken. De attracties en shows zijn verdeeld over zes verschillende werelden. Dit pretpark is alleen open van april tot november.

  Jardin d’Acclimatation

  Voor wie van pretparken houdt, maar liever in Parijs wilt blijven kan zijn lol op bij Jardin d’Acclimatation een klein pretpark midden in Parijs

  Musée du Chocolat

  Voor de echte chocolade liefhebber kan een bezoek aan dit museum niet ontbreken. Het leuke van dit museum is dat je niet alleen ziet hoe de chocolade gemaakt wordt, je mag hem ook proeven

  Jardin du Luxembourg

  Als het goed weer is, is Jardin du Luxembourg een echte aanrader. In dit park zijn verschillende leuke activiteiten voor kinderen. Denk aan bootjes waarmee ze over de vijver kunnen varen, een ritje met een pony en een poppentheater

  Cité des sciences et de l’industrie

  Dit wetenschapsmuseum is te vinden in Parc de la Vilette. Het is één van de grootste weteschapsmusea van Europa. Dit gebouw wat bestaat uit glas, staal en vijf verdiepingen werd geopend in 1986.

  Cité des sciences et de l’industrie is zeker een aanrader voor kinderen. Speciaal voor de jonge bezoekers is er een afdeling die uit twee delen bestaat, Cité des Enfants. Het eerste deel is bedoeld voor kinderen tussen de vijf en twaalf jaar. Er zijn een stuk of honderd activiteiten waar zij zich mee kunnen vermaken. Denk aan een kennismaking met een tv studio en waterspelen. Het tweede deel is gericht op kinderen tussen de twee en zeven. Dit deel werd in 1992 toegevoegd. Er worden activiteiten aangeboden met thema’s als “Ik ontdek mezelf,” “Ik kan het zelf” en “Allemaal samen.”

  Bois de Vincennes

  Bois de Vincennes is geen dierentuin waarbij de dieren achter tralies leven. Deze dierentuin is een natuurgebied. Hun buitenverblijven zijn gebouwd met rotsenformatie, watervallen en grotten. Je kunt het park verkennen met een treintje, maar je kunt natuurlijk ook wandelen. Er leven ruim 1200 dieren in deze dierentuin.

  Bezoek je naast Parijs ook andere Franse steden kijk dan op Frankrijk met kinderen voor ideeën.

  Naast deze bezienswaardigheden kent Parijs nog veel meer parken en musea die leuk voor kinderen zijn. En een bezoekje aan de bekende Eiffeltoren kan ook voor kinderen niet ontbreken.

  Reacties

  reacties

Comments are closed.