• Uitzicht Parijs

  Parijs is een prachtige sfeervolle stad. Rondlopend proef je dit overal. De mensen, monumenten, het uitzicht. Een stad met een heel eigen karakter. Wil je Parijs eens van een andere hoek bekijken? Dan moet je echt een van de hoogte punten van de stad opzoeken. Een punt, van waar je uit kijkt over heel Parijs. Lees hieronder onze tips voor het mooiste uitzicht over Parijs.

  Eiffeltoren

  Vaak staat er een hele lange rij om de Eiffeltoren te beklimmen. De rij voor de trappen is vaak korter dan die voor de lift. De Eiffeltoren heeft verschillende verdiepingen. Bij de eerste etage heb je al een prachtig uitzicht over Parijs.

  Eiffeltoren Parijs

  Printemps Haussmann dakterras

  Een aantal warenhuis in Parijs hebben een dakterras. En vanaf daar heb je een mooi uitzicht over de stad. Printemps Haussmann is één van deze dakterassen. Ook al is dit zeker niet één van de goedkopere warenhuizen van Parijs, hij is wel leuk om doorheen te lopen. Op de zesde verdieping heb je een restaurant. Het dakterras vind je op de negende verdieping.

  Adres: Boulevard Haussmann 64 Parijs

  Sacre Coeur

  De Sacre Coeur is een herkenbare witte basiliek bovenop een heuvel. Via trappen kun je naar boven, zodat je voor de basiliek van het uitzicht kan genieten. Je kunt ook hoger. Vanaf de koepel kun je nog veel verder kijken.

  Sacre Coeur Parijs

  Arc de Triomphe

  De Arc de Triomphe is de bekendste triomfboog van Parijs. Via een wenteltrap kun je de vijftig meter hoge boog beklimmen. Je komt eerst uit in een expositieruimte. Een trap hoger brengt je naar de top en het prachtige uitzicht over Paijs. Vanaf hier kun je o.a. de Eiffeltoren en Sacre Coeur zien

  Notre Dame

  Herkenbaar aan de Notre Dame zijn de waterspuwers die uitkijken over de stad. Wist je dat je met hen mee kan kijken? Zeker in de avond heb je vanaf deze plek een sfeervol uitzicht.

  Centre Pompidou

  Dit gebouw is van zichzelf al een kunstwerk. Met alle gekleurde buizen en constructie rondom het gebouw. Centre Pompidou is een museum voor moderne kunst. Vanaf de hoogste etage heb je een mooi uitzicht over Parijs.

  Tour Montparnasse

  Tour Montparnasse is een van de hoogste wolkenkrabbers van Parijs. Tot 2009 was hij zelfs de hoogste. Daarna heeft hij zijn plaats als hoogste gebouw van Parijs afgestaan aan Tour First.

  Vanaf het Observatoire Panoramique (56e verdieping van Tour Montparnasse) heb je een prachtig uitzicht over de stad. Vanaf hier kun je verschillende bezienswaardigheden, waaronder de Eiffeltoren, goed zien.

  Tour Montparnasse

  Grand Arche

  Te vinden in district La Défense in het westen van Parijs. Deze kubus is aan de binnenkant open en telt 35 verdiepingen. Het grootste deel van het gebouw wordt gebruikt als kantoor ruimte. In het bovenste deel heb je een restaurant, winkel en expositieruimte die je kan bezoeken. Vanaf de Promenade, een groot open terras, heb je een mooi uitzicht over een aantal belangrijke bezienswaardigheden in Parijs, zoals het Louvre, Arc de Triomphe en de Eiffeltoren.

  Reacties

  reacties

Comments are closed.