Place de la Bastille

Place de la Bastille is historische gezien een belangrijk plein in Parijs. Met name vanwege deze geschiedenis is het vandaag de dag de plek voor de politieke demonstraties.

Geschiedenis

Tussen 1370 en 1382 werd er een fort gebouwd. Dit fort moest Parijs beschermen tegen aanvallen van buiten. Al snel veranderde de functie van dit gebouw en werd het de gevangenis van Bastille. Deze gevangenis werd vooral gebruikt voor politieke gevangenen. In die tijd was iemand al heel snel een politieke gevangene als het de koning niet aanstond.

Tijdens de Franse revolutie bleef deze gevangenis niet bespaard. De gevangenen werden bevrijd en het gebouw vernield.

In 1803 werd place de la bastille aangelegd. Op het oorspronkelijke plein stond een fontein in de vorm van een olifant. In 1847 werd deze van het plein verwijderd.

Place de la Bastille kruist de volgende drie arrondissementen, namelijk het 4e, de 11e en de 12e. Het is een geliefd plein voor het uitgaansleven. In het deel dat aan noorden oosten van het plein zijn verschillende concerthallen, cafes en nachtclubs.

Place de la Bastille

Opera Bastille

Deze opera werd gebouwd in 1984. Hij staat op de plaats waar ooit het station Gare la Bastille stond.

Opera Bastille wordt vooral gebruikt voor balletvoorstellingen en opera’s

Colonne de Juillet

Colonnen de Juille werd geplaatst als monument voor de Parijse opstanden in juli 1830.

Het beeld dat geplaatst is bovenop de zuil is een weerspiegeling van de vrijheid.

Relevante artikelen

Place du tertre
Place du Tertre is het plein van de kunstenaars. Dit plein is te vinden bij de Sacre Coeur. Ongeveer 298 kunstenaars maken hier portretten en karikaturen van voorbijgangers. Ook zijn er schilders en silhouet-knippers op dit plein te vinden. lees verder…
Kasteel van Vaux le Vicomte
Het kasteel van Vaux-le-Vicomte is gelegen in de gemeente Maincy ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Parijs. Het is een prachtig bouwwerk met een uitgestrekte symetrische tuin. Een pareltje uit de 17e eeuw. Het kasteel is gebouwd in Barok stijl.Lees verder…

Reacties

reacties