Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is één van de bekendere monumenten van Parijs. Deze triomfboos is gebouwd in 1806 door ontworpen Jean-François Chalgrin. De aanleiding voor dit plan was de overwinning die Napoleon had op de Slag bij Austerlitz . Jean-François Chalgrin gebruikte de Romeinse triomfbogen als voorbeeld voor het ontwerp van zijn Arc de Triomphe. Door het overlijden van de architect en militaire verliezen van Napoleon. Kwam de bouw van de Arc de Triompe in 1811 stil te liggen. In 1832 besloot koning Louis Filips om de bouw van de triomfboog te hervatten. In 1836 was de Arc de Triomphe eindelijk voltooid.
Arc de Triomphe
In de Arc de Triomphe zijn verschillende taferelen verwerkt die verwijzen naar belangrijke gebeurenissen in de Franse geschiedenis.

Overwinningen van Napoleon

Op de dertig schilden die onder aan het plateau geblaatst zijn staan de namen van alle overwinningen van Napoleon. Op de vier reliefen staan beeltenissen van de uittoch van vrijwilliger in 1792, de vrede tussen Frankrijk en Oostenrijk in 1810, de opstand van 1814 en de vrede van 1815. Aan de binnenkant staan de namen van 558 generaals gegraveerd.

Graf van de onbekende

De Arc de Triomphe staat ook bekend om het graf van de onbekende soldaat. De onbekende soldaat werd in 1920 bij de Arc de Triomphe ten ruste gelegd op zijn huidige plaats. Daarvoor waren er plannen om hem bij het Pantheon te leggen en later werd het graf verplaatst naar de kapel van de Arc de Triomph. De onbekende soldaat is een Franse soldaat die omgekomen is tijden de eerste wereldoorlog. Zijn identiteit heeft men echter nooit kunnen achterhalen. Het graf van de onbekende soldaat is te vinden onder de Arc de Triomphe. Naast het graaf is het eeuwige vuur. Dit vuur brandt ter ere van alle onbekende soldaten die tijdens de 1e en 2e wereldoorlog gesneuveld zijn.

Beginpunt van feesten en parades

De Arc de Triomphe staat bij de Place Charles de Gaulle. Dit een rotonde waar het vaak druk met verkeer is. Iets om bij stil te staan als je een bezoek aan de Arc de Triomphe wilt brengen. Het is mogelijk om de triomfboog te beklimmen met behulp van een trap van 283 treden.

Behalve een monument is de Arc de Triomph tegenwoordig vaak het beginpunt van belangrijke feestjes en Parades in Parijs

Openingstijden
April tot September 10.00 tot 23.00
Oktober tot Maart 10.00 tot 22.30

Relevante artikelen

Het Louvre
Het Louvre in Parijs is één van de grootste musea ter wereld. De collectie bestaat uit kunst, archeologische vondsten en ruimtes met meubels uit de barok.

Het bekendste schilderij in het Louvre is de Mona Lisa geschilderd door Leonardo da Vinci.
lees verder…

Hôtel des Invalides
Hôtel des Invalides werd gebouwd in opdracht van Lodewijk XIV na een ontwerp van architect Libéral Bruant. De eerste militairen deden hun entree in 1674. Het doel van Hôtel des Invalides was de opvang van oude en gehandicapte soldaten. lees verder…

Reacties

reacties