Gebouwen

Parijs kent zo zijn hoogstandjes wat betreft architectuur. Wat dacht je van de Eiffeltoren die gebouwd is voor de wereldtentoonstelling en naderhand dienst deed als antenne. Daarnaast is de Eiffeltoren natuurlijk ook het symbool van Parijs en een toren waar veel toeristen op afkomen.

En wat dacht je van Tour montparnasse. Deze hoge toren geeft een prachtig uitzicht over Parijs.

Niet alleen de laatste honderd jaar, maar ook daarvoor kende deze wereldstad al diverse hoogstandjes. Verschillende paleizen die gebouwd zijn in opdracht van de koninklijke familie, zoals Conciergerie en Palais du Luxembourg, zijn hier goede voorbeelden van.

Met zoveel gebouwen kan het lastig zijn om een keuze te maken. Parijs kent zoveel indrukwekkende bouwwerken. Hieronder is onze top 5 Meer gebouwen vind je in het menu.

Eiffeltoren

De Eiffeltoren is ontworpen voor de wereldtentoonstelling in opdracht van Gustave Eiffel. Het ontwerp is afkomstig uit 1884. De toren werd gebouwd tussen 1887 en 1889. 6 mei 1889 werd de toren geopend.
 
De plannen waren om de toren twintig jaar na de tentoonstelling af te breken.lees verder…

Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is één van de bekendere monumenten van Parijs. Deze triomfboos is gebouwd in 1806 door ontworpen Jean-François Chalgrin. De aanleiding voor dit plan was de overwinning die Napoleon had op de Slag bij Austerlitz. Jean-François Chalgrin gebruikte de Romeinse triomfbogen als voorbeeld voor het ontwerp van zijn Arc de Triomphe. In 1811 kwam de bouw van de Arc de Triomph stil te liggen.lees verder…

Tour Montparnasse

Tour Montparnasse betekend letterlijk “de toren van Montparnasse.” Deze wolkenkrabber is de hoogste van Parijs en tot 2009 was hij zelfs de hoogste van heel Frankrijk. Tour Montparnasse is door zijn hoogte kenmerkend van de skyline van Parijs.
 
Deze wolkenkrabber is gelegen in de wijk Montparnasse.lees verder…

Conciergerie

De Conciergerie is een groot kasteel aan de westoever van de Seine dat gebruikt wordt als paleis van justitie. Een klein deel van dit gebouw is publiekelijk toegankelijk.
 
De Conciergerie stamt uit de 14e eeuw en is ontworpen door Nicolas des Chaumes en Jean de Saint-Germer in opdracht van Filips IV. lees verder…

Palais du Luxembourg

Palais du Luxembourg werd ontworpen door Salomon de Brosse in opdracht van Maria de’Medici, vrouw van Hendrik IV en moeder van Louis XIII. Zij kocht een terrein met een herenhuis (wat daarvoor eigendom was van Frans van Luxemburg) en een paar omringende huizen. Hiervan wilde ze een paleis laten bouwen wat moest lijken op een Florence paleis, Palazzo Pitti. lees verder…

Reacties

reacties