Bois de Boulogne

Activiteiten

Bois de Boulogne is één van de bekendere parken van Parijs. Er is van alles te doen in dit park. Je kunt er zwemmen in het zwembad, er zijn paardrijclubs, een bootverhuur, fietsverhuur, verschillende cafés en restaurants en velden waar je kunt picknicken. Ook kun je naar een openluchttheater, er is een dierentuin, rosarium en een museum, Musée des Arts et Traditions Populaires. De kronkelpaadjes zijn ideaal voor een wandeling of om overheen te fietsen. Er is een 35 km voetpad, een 8 km fietspad en een 29 km rijparcours. In het park is een camping gevestigd.

Niet voor een nacht bezoek

Hoe leuk en gezellig dit park overdag is, het is niet aangeraden om ’s avonds en ’s nachts Bois de Boulogne. Er lopen dan veel ongure types rond. Ook wordt het park gebruikt als tippelzone.

Geen park, maar een bos

Tot de 14e eeuw was het park geen park maar een bos. Philippe IV gaf de naam Bois de BOulogne aan dit bos. In die tijd waren er verschillene kloosters in het bos gevestigd.

Vanaf 1848 behoorde het bos toe aan de staat die het in 1852 aan de stad Parijs gaf. Georges-Eugène Haussmann maakte een ontwerp om van het bos een park te maken. Van het ontwerp wat hij toen maakt is door de jaren weinig veranderd.

Adres
Bois de Boulogne
Parijs

Relevante artikelen

Paleis van Versailles
Het paleis van Versailles en de tuinen zijn ooit het woonverblijf van de Koninklijke familie van Frankrijk geweest. Koning Lodewijk XIII liet 1622 een klein landhuis bij Versailles een dorpje. In de tuin zijn verschillende fonteinen waaronder Latona Fontein en Neptunus Fontein. lees verder…
Jardins du Trocadéro
Jardins du Trocadéro werd ontworpen door de Parijse architect Roger-Henri Expert. Het park werd speciaal aangelegd voor de internationale expositie van kunst en techniek in 1937 en is gelegen op de voormalige tuin van Palais Trocadero.Lees verder…

Reacties

reacties