Catacomben

Ondergrondse begraafplaats

Catacomben zijn ondergrondse begraafplaatsen. Ongeveer zes miljoen Parijzenaren liggen verspreidt over de verschillende catacomben begraven onder de stad.

De catacomben ontstonden aan het einde van de 18e eeuw. De grootste kerkhof van Parijs, Cimetière des Saints-Innocents, moest gesloten worden vanwege gezondheidsrisico’s voor bezokers. Uiteneinderlijk bwerd er besloten om menselijke resten van de begraafplaats te verwijderen en deze elders onder te brengen. Onder de stad waren al verschillende tunnels. Deze werden gebruik als kalksteengroeven en waren ideaal om te gebruiken als dumpplaats voor deze menselijke resten. Toen andere kerkhoven overvol raakten, werden deze zelfde tunnels gebruikt om de beenderen naar toe te brengen.

Opengesteld voor publiek

In totaal hebben deze tunnels een lengte van ongeveer 290 kilometer, waarvan 1,7 kilometer opengesteld is voor publiek.

De catacomben dankt zijn naam aan de ondergrondse begraafplaatsen in Rome die ook Catacomben heten.

Al vanaf het begin van de 19e eeuw zijn de catacomben opengesteld voor publiek. De catacomben zijn een aantal maanden gesloten geweest vanwege renovatie werkzaamheden. Sinds 14 juni 2005 kunnen de Catacomben weer bezocht worden.

Openingstijden
dagelijks van 10.00 tot 17.00, laatste toegang tot 16.00, maandag gesloten

Adres
avenue du Colonel Henri Rol-Tanguy (place Denfert-Rochereau)
Parijs

Entree
Vol tarief € 8,-

Let op: Bij de catacomben is geen toilet

Relevante artikelen

Kasteel van Vincennes
Het kasteel van Vincennes werd in 1150 gebouwd. Het was toen nog een jachthuis voor Lodewijk VII. In de 12e eeuw werd het jachthuis omgebouw naar landhuis. lees verder…
La Madeleine
Er werd begonnen aan de bouw van la Madeleine in 1764. Pas in 1842 was de kerk voltooid. Dit kwam doordat er veel discussie was over het bestemmingsplan van het gebouw. Er hebben verschillende architecten aan la Madeleine gewerkt. Lees verder…

Reacties

reacties