Champ-de-Mars

Cahmps-de-Mars is een groot park in Parijs tussen de Eiffeltoren en École Militaire (school van de militairen). Het park werd in 1780 geopend. In het verleden werd het park gebruikt als oefenterrein voor de studenten van École Militaire. Daar heeft het park dan ook zijn naam aan te danken. Mars is de naam van de God van de oorlog.

Voor dat het park gebruikt werd door École Militaire, gebruikten inwonende delen als moestuin. Zij verbouwden fruit, groenten en bloemen. Dit werd verkochten zij op de plaatselijke markt.

Historische momenten

Dit park kent een aantal historische momenten. Op 27 augustus 1783 lanceerden Jacques Charles en de gebroeders Robert op Champ-de-Mars de eerst met waterstof gevulde ballon. Veel spectaculaire festivals tijdens de Franse revolutie vonden in dit park plaats. Op 17 juli 1790 vierden Frankrijk voor de eerste keer la Fête nationale, nationale feestdag. In 1867, 1878, 1889, 1900 en 1937 werd er op Champ-de-Mars de Expositions Universelles gehouden.

Mooi uitzicht

Dit park is populair. Je kunt er wandelen, uitrusten in het gras en genieten van alles wat er om je heen gebeurd. Het is de ideale plek om te picknicken, terwijl je geniet van het uitzicht van de Eiffeltoren. Voor wie een mooie foto van de Eiffeltoren wil, is dit park de plek voor een perfect plaatje.

Reacties

reacties