Champs-Élysées

De Avenue des Champs-Élysées, beter bekend als de Champs-Élysées is de winkelstraat van Parijs. Bekend over heel de wereld om zijn luxueze en unieke uitstraling en winkels.

Alleen tuinen

Vroeger bestond deze straat alleen maar uit tuinen. Om de tuinen met elkaar te verbinen is in 1616 Maria de’ Medici in opdracht van de avenue aangelegd. In 1724 werd de avenue verder verlengd en kwam hij tot De “Elysese velden”, waar hij zijn naam aan te danken heeft.

In 1882 werd de Champs-Élysées de stad en werd de avenue aangevuld met fonteinen, voetpaden en gaslantaarns. In 1994 is er voor het laatst aan de Champs-Élysées gewerkt, doorhet verbreden van de voetpaden. Als je door de Champs-Élysées loopt aan de kant van Place de la Concorde zie je dat daar voornamelijk tuinen met fonteinen zijn. Als je de andere kant op loopt kom je bij de winkels uit.

Champs Elysees

Weinig bewoners

Door de hoge huur die er gevraagd wordt, zijn er maar weinig mensen die wonen aan de Champs-Élysées. De bovenste verdiepingen worden voornamelijk aan kantoren verhuurd.

Niet alleen de huur is hoog, door de exclusiviteit en luxueuze uitstraling van de winkels, kennen ook zij hun prijzen. Een goed gevulde portomonee is dan ook aangeraden als je hier wilt winkelen. Gelukkig kent de Champs-Élysées ook een aantal betaalbare winkels en is het natuurlijk ook gezellig om er gewoon doorheen te wandelen.

Winkels

In de Champs-Élysées zijn winkels te vinden van verschillende bekende merken zoals Nike, Benetton, Disney, Zara, Gap en winkels van bekende Franse modemerken zoals Cartier en Louis Vuitton.

Naast winkels zijn er ook bioscopen, cafés en restaurants in deze bekende winkelstraat. En er is een mac Donalds en Starbucks. Echter was de stad van mening dat deze laatste twee het luxueuze imago van de straat verpeste. Toen H&M toestemming vroeg om zich in de Champs-Élysées te vestigen werd dit dan ook om deze reden geweigerd.

Evenementen

Behalve winkelen kun je ook terecht voor verschillende evenementen bij de Champs-Élysées. Deze straat is het decor voor verschillende (militaire) parades. Ook met oud en nieuw wordt hier groots gevierd door de Parijzenaren.

Relevante artikelen

Moulin Rouge
In de eerste jaren was de Moulin Rouge vooral gericht op extravagante shows die geïnspireerd waren op het circus. In 1903 werd de Moulin Rouge gerenoveerd. Vanaf deze renovatie tot de eerste wereldoorlog werd de Moulin Rouge het podium voor operette. lees verder…
Het Louvre
Het Louvre in Parijs is één van de grootste musea ter wereld. De collectie bestaat uit kunst, archeologische vondsten en ruimtes met meubels uit de barok. Het bekendste schilderij in het Louvre is de Mona Lisa geschilderd door Leonardo da Vinci. Lees verder…

Reacties

reacties