Dierentuin Parijs

Parc Zoologique de Paris is de dierentuin van Parijs. Hij wordt ook wel Zoo de Vincennes genoemd vanwege zijn locatie. De dierentuin is te vinden in Bois de Vincennes. Dit park ligt in het oosten van Parijs.

De dierentuin werd opgericht in 1794. In 1994 vond er een renovatie plaats, toch stammen een aantal gebouwen nog uit de begintijd van de dierentuin. Onlangs is de dierentuin opnieuw gerenoveerd.
zebra
Parc Zoologique de Paris is opgedeeld in vijf delen. De verschillende delen moeten elk een deel van de wereld weerspiegelen van ons eigen Europa naar Madagascar en anderen. Er wordt geprobeerd zoveel mogelijk de natuurlijke leefomgeving van de dieren na te bootsen. Elk deel kent verschillende dieren die bij dat deel horen. Bij Europa kom je o.a. een Lynx, otter en een wolf tegen. Bij Madagascar vindt je de tomaat kikker en schildpadden. Dieren op andere delen zijn leeuwen, Toekans, Poema’s, Zebra’s, vogelspinnen en meer.

Deze dierentuin is zeker niet de grootste van Europa, maar kan een welkome afwisseling zijn met de drukte van de stad. Zeker als je Parijs met kinderen bezoekt, zullen zij een dagje dierentuin kunnen waarderen.

Parc Zoologique de Paris is het gehele jaar geopend. Je kunt de dierentuin goed bereiken met het openbaar vervoer. Mocht je met de auto naar de dierentuin willen let er dan op dat er bij de dierentuin geen parkeerplaats is. Wel zijn er in de omgeving verschillend parkeerplaatsen, vanuit daar kun je verder met openbaar vervoer.

Reacties

reacties