Disneyland Parijs

Dit pretpark in de buurt van Parijs begon zijn bestaan als Euro Disney op 12 april 1992 en is het grootste pretpark van Europa. Het park is gebaseerd op de figuren van Disney, zoals Donald Duck, Goofy, Doornroosje, niet te vergeten Mickey Mouse en anderen, voornamelijk sprookjesfiguren. Disneyland Parijs is gelegen bij de stad Marne-la-Vallée, ongeveer 32 kilmoter ten oosten van het centrum van Parijs.

disneyland parijs kasteel Doornroosje

De eerste Disney parken zijn gebouwd in Amerika (Florida en Californië). Na het grote succes van deze parken werd er besloten om ook in Europa een Disneypark te starten.

Het 19 km2 grootte complex bij Parijs bestaat naast het eerste Disneyland park uit een tweede park, Walt Disney studio park (geopend op 16 maart 2002), Disney village en zeven hotels.

Naast de bestaande Disneyhotels kent Disneyland Parijs nog zeven Parnerhotels. Verblijf in een van deze hotel dan kun je met een gratis shuttlebusvoorziening naar het Disneycomplex.

Disneyland Park

Disneyland park is het eerst pretpark van Disneyland Parijs en werd in 1992 geopend. Dit park bestaat uit vijf gedeeltes Main Street, U.S.A.® Fantasyland®, Frontierland®, Adventureland® en Discoveryland®.

Walt Disney studio park

Dit tweede pretpark van Disneyland Parijs werd geopend in 2002 en bestaat uit vijf produktiezones Toon Studio, Backlot, Fronlot, Hollywood Boulevard en production court yard

Disney village

Disney village werd geopend samen met Disneyland park (het eerste pretpark). In Disney Village kun van harte lust shoppen, een hapje eten, naar de bios, dansen en genieten van verschillende shows.

Disneyland Parijs heeft naast de twee pretparken en het dorp een golfterrein, RER- en TGV-station.

Van Parijs naar Disneyland

Je kunt met de auto van Parijs naar Disneyland rijden, maar als je deze niet bij je hebt kun je ook de metro pakken. Je pakt dan metrolijn RER A richting Marne-la-Vallée/Chessy – Parc Disneyland®

Koop alvast je kaartje

Ben je op vakantie in Parijs en wil je een dagje Disneyland plannen? Dan kun je natuurlijk ook alvast losse kaartjes kopen. Dit scheelt veel tijd in de wachtrij voor de kassa.

Kaartjes zijn te koop vanaf 62,- toegang voor beide parken. Klik hier voor alle opties

Openingstijden

De openingtijden van het park is afhankelijk van de dag dat je erheen gaat. Over het algemeen gaat het park open om 10.00 en sluit het rond 22.00. Tussen 8.00 en 10.00 zijn extra magische uurtjes die je bij een Disney hotel kunt bijboeken. Walt Disney studios sluit al om 19.00. En check ook even van te voren of er nog leuke aanbiedingen zijn.

Disneyland

Adres

Disneyland Parijs
Avenue Jules Verne 1
77777 Chessy
Frankrijk

Relevante artikelen

Champs-Élysées
De Avenue des Champs-Élysées, beter bekend als de Champs-Élysées is de winkelstraat van Parijs. Bekend over heel de wereld om zijn luxueze en unieke uitstraling en winkels. Vroeger bestonde deze straat alleen maar uit tuinen. lees verder…
Het paleis van versailles
Lodewijk XIV, de Zonnekoning had zijn verblijf in het Louvre. Wonen in Parijs had echter niet genoeg charmes voor hem en hij besloot te verhuizen. Zijn oog viel hierbij op het pittoreske Versailles. Lees verder…

Reacties

reacties