Grand Palais

Grand Palais des Champs-Elysées, beter bekend als Grand Palais werd gebouwd in 1897 naar een ontwerp van Louvet en Daglone. Het gebouw werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1900. Bij de vorige tentoonstelling was de Eiffeltoren gebouwd. Voor de tentoonstelling van 1900 wilde de Parijzenaren iets wat nog veel indrukwekkender was dan de Eiffeltoren. 1900 was tenslotte een bijzonder jaar. De eeuwwisseling van de 19e naar de 20e eeuw.

Grand Palais wordt gebruikt als tentoonstellingsruimte. De tentoonstellingen die te zien zijn in het gebouw zijn voornamelijk kunsttentoonstellingen. Maar het gebouw wordt ook voor autoshows, vliegshows en modeshow gebruikt.

Sinds 1977 vind er jaarlijks in oktober een groot kunstevenement plaats in Grand Palais, FIAC. Dit is een evenement voor galerie eigenaren, verzamelaars, specialisten en amateurs van moderne kunst en ontwerp.

Het dak van Grand Palais is van glas en staal gemaakt. Na het instorten van dit dak werd Grand Palais voor twaalf jaar lang gesloten. In 2005 werden de deuren weer opnieuw geopend.

adres
Avenue Winston-Churchill
Parijs

Relevante artikelen

Eiffeltoren
De Eiffeltoren is ontworpen voor de wereldtentoonstelling in opdracht van Gustave Eiffel. Het ontwerp is afkomstig uit 1884. De toren werd gebouwd tussen 1887 en 1889. 6 mei 1889 werd de toren geopend. lees verder…
Metro
Om van de ene naar de andere bezienswaardigheid in Parijs te komen, kun je het beste de Metro pakken. Je koopt een kaartje bij een groene ticketautomaat of bij het loket. Bij overstappen hoef je (zolang je onder de grond blijft) geen nieuw kaartje te kopen. Lees verder…

Reacties

reacties