Hôtel des Invalides

Opvang voor soldaten

Hôtel des Invalides werd gebouwd in opdracht van Lodewijk XIV na een ontwerp van architect Libéral Bruant. De eerste militairen deden hun entree in 1674. Het doel van Hôtel des Invalides was de opvang van oude en gehandicapte soldaten. Naast een opvanghuis was er in dit complex ook een ziekenhuis, kerken en konden de militairen onder andere werken in schoenmakerij, de tapijtwerkerij of de verlichtingskunst op het terrein. Bij elkaar boodt Hôtel des Invalides onderdak aan ongeveer vierduizend militairen.

Kerk van Hôtel des Invalides

De kerk van Hôtel des Invalides werd in 1706 gebouwd. Deze kerk zijn eigenlijk twee kerken, de Cathédrale de Saint-Louis-des-Invalides en de Église de Dôme. In de Dôme liggen verschillende belangrijke militairen begraven. Ook is hier het praalgraf van Napoleon te vinden. Het graf is zo opgesteld dat de bezoekers of voor hem moeten buigen of tegen hem op kijken.

Museum

Tegenwoordig wordt Hôtel des Invalides vooral gebruikt als museum. De drie museums die zich in het complex bevinden vormen samen de grootste militaire museum ter wereld.

  • In Musée de l’Armée zijn verschillende tentoonstellingen die de geschiedenis van het Franse leger en zijn overwinningen te bezichtigen. Er is een overzicht van de gebruikte wapens en uitrustingen. Je kunt de ontwikkeling van het leger vanaf de dertig jarige oorlog tot het einde van Lodewijk XVI heerschappij.
  • In Musée des Plans-Reliefs zijn diverse grote gedetailleerde schaalmodellen van Franse forten te bewonderen.
  • Het Musée de l’Ordre de la Libération laat een tentoonstelling zien over de bevrijding van Frankrijk in de Tweede Wereldoorlog.

Openingstijden
Hôtel des Invalides is in de winter dagelijks geopend van 10.00 tot 16.45. In de zomer is Hôtel des Invalides dagelijks geopend van 10.00 – 17.45

Hôtel des Invalides is gesloten tijdens feestdagen

Entree
Vol tarief € 9,50
Kinderen tot achttien jaar mogen gratis naar binnen

Adres
Hôtel National des Invalides
Esplanade des Invalides
75007, Parijs

Relevante artikelen

Sacre Coeur
De Sacre Coeur is gebouwd als herdenkingsmonument voor alle mensen (58.000) die omgekomen zijn tijdens de oorlog tussen Frankrijk en Duitsland van 1870 tot 1871. lees verder…
Eiffeltoren
De Eiffeltoren is ontworpen voor de wereldtentoonstelling in opdracht van Gustave Eiffel. Het ontwerp is afkomstig uit 1884. De toren werd gebouwd tussen 1887 en 1889. 6 mei 1889 werd de toren geopendLees verder…

Reacties

reacties