Jardin d’Acclimatation

Jardin d’Acclimatation is een klein pretpark dat zeker voor kinderen heel leuk is. Het staat vol attracties, er is een kinderboerderijk en er zijn twee museums die rekening houden met een jong publiek, het wetenschapsmuseum Exploradôme en het kunstmuseum Musée en Herbe.

Bij elkaar is het park 20 hectare groot. 6 oktober 1860 werd Jardin d’Acclimatation geopend door Napoleon III en Eugénie de Montijo. Het echtpaar heeft samen met zoöloog Isidore Geoffroy Saint-Hilaire de plannen voor het park gemaakt en uitgewerkt. Napoleon III wilde een park voor de inwoners van Parijs en Isidore Geoffroy Saint-Hilaire zocht een plek om dieren onder te brengen. Van oorsprong was het park dan ook een dierentuin met de naam Jardin Zoologique d’Aclimatation.

Naast dieren en attracties zoals een spiegelhuis, midgetgolf, treintje, ponyrit en een poppentheater zijn er ook verschillende theaters aanwezig. Ook kunnen kinderen verschillende workshops volgen, zoals bijvoorbeeld zelf tandpasta maken.

Entree
Vol tarief € 3,-

Openingstijden
Van april tot september is het park dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00

Van oktober tot maart is het park dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00

Adres
Bois de Boulogne
75116 Parijs

Relevante artikelen

Jardins du Trocadéro
Jardins du Trocadéro werd ontworpen door de Parijse architect Roger-Henri Expert. Het park werd speciaal aangelegd voor de internationale expositie van kunst en techniek in 1937 en is gelegen op de voormalige tuin van Palais Trocadero. lees verder…
Disneyland Parijs
De eerste Disney parken zijn gebouwd in Amerika (Florida en Californië). Na het grote succes van deze parken werd er besloten om ook in Europa een Disneypark te starten. Lees verder…

Reacties

reacties