Jardins du Trocadéro

Jardins du Trocadéro werd ontworpen door de Parijse architect Roger-Henri Expert. Het park werd speciaal aangelegd voor de internationale expositie van kunst en techniek in 1937 en is gelegen op de voormalige tuin van Palais Trocadero. De oude tuin was aangelegd voor de wereldtentoonstelling van 1878.

Het meest opvallende in het park in een grote fontein, de fontein van Warschau. Deze bestaat uit een grote rechthoekige bak water. Daarin zijn 12 fonteinen die ongeveer 12 meter omhoog kunnen spuiten. Daarnaast zijn er nog 24 kleinere fonteinen.

De huidige tuin is 93,930 m2. Naast de fontein van Warschau zijn er verschillende beelden gemaakt van steen en brons in het park aanwezig. Ook is Jardins du Trocadéro een ideaal park voor een wandeling om even te kunnen ontsnappen van de drukte van de stad. Er zijn verschillende wandelpaden en bruggetjes.

Dit park geeft een mooi uitzicht op de Eiffeltoren. Je kunt hiernaar toe via een brug over de Seine die zich aan het einde van het park bevind. Aan de andere kant van het park is het Palais de Chaillot. Avenue des Nations-Unies loopt tweemaal door het park heen.

Er zijn geen sluitingstijden voor het park. Je kunt dit park elk moment van de dag bezoeken.

Adres
Place du Trocadéro
75016 Parijs

Relevante artikelen

Eiffeltoren
De Eiffeltoren is ontworpen voor de wereldtentoonstelling in opdracht van Gustave Eiffel. Het ontwerp is afkomstig uit 1884. De toren werd gebouwd tussen 1887 en 1889. 6 mei 1889 werd de toren geopendlees verder…
Arc de Triomphe
De Arc de Triomphe is één van de bekendere monumenten van Parijs. Deze triomfboos is gebouwd in 1806 door ontworpen Jean-François Chalgrin. De aanleiding voor dit plan was de overwinning die Napoleon had op de Slag bij Austerlitz. Lees verder…

Reacties

reacties