Le Jardin des Plantes

Le Jardin des Plantes is een botanische tuin in het 5e arrondissement van Parijs. Hij werd in 1635 opgericht door Lodewijk XIII. Dit op het verzoek van Guy de la Brosse en Jean Heroard zijn lijfartsen. In deze tuin konden verschillende geneeskrachtige planten geplant worden.

Twee plantkundige zorgden voor de aanleg van deze tuin. De tuin werd in 1640 openbaar voor publiek. De tuin werd in 1792 verder uitgebreid met een dierentuin.

Le Jardin is een onderdeel van het Muséum national d’histoire naturelle. In totaal zijn er elf verschillende soorten tuinen in Le Jardin des Plantes. Waaronder een rosarium, een ecologische tuin, een wintertuin en een moestuin. Ook zijn verschillende kassen, tentoonstellingsgebouw, een restaurant en een speeltuin.

Jaarlijks worden er verschillende activiteiten en workshops georganiseerd. Je kunt een tentoonstelling bezoeken en je kunt er terecht voor een rondleiding door de tuinen.

Entree
De Botanische tuin is vrij toegankelijk
Alpine Garden 2,-
Les Grandes Serres 6,-

Openingstijden
Le Jardin des Plantes zijn dagelijks geopend
In de zomer van 7.45 tot 19.30
In de winter van 8.30 tot 17.00

Adres
Rue Cuvier57
Rue Buffon 2
Rue Geoffroy-Saint-Hilaire 36
Place Valhubert
75005 Parijs

Relevante artikelen

Tour Montparnasse
Tour Montparnasse betekend letterlijk “de toren van Montparnasse.” Deze wolkenkrabber is de hoogste van Parijs en tot 2009 was hij zelfs de hoogste van heel Frankrijk. lees verder…
Palais du Luxembourg
Palais du Luxembourg werd ontworpen door Salomon de Brosse in opdracht van Maria de’Medici, vrouw van Hendrik IV en moeder van Louis XIII. Lees verder…

Reacties

reacties