Le Marais

De wijk Le Marais bevindt zich verdeeld over het IIIe en IVe arrondissement. Hij heeft zijn naam te danken aan het moeras wat er ooit lag voordat de wijk gevestigd werd. De wijk staat bekend om zijn grote herenhuizen die in de 17e eeuw voor rijke bewoners gebouwd werden.

Om te winkelen kun je het beste naar Rue de Rivoli, dit is de winkelstraat van deze wijk. En ook al wordt le Marais ook wel een wijk voor homo’s genoemd, ook voor hetero’s is het een gezelige wijk vol gezellige restaurants, bars, winkels, boetiekjes en kunstgaleries

Bezienswaardigheden in de wijk Le Marais

Place des Vosges
Place des Vosges is het oudste plein van Parijs. Om het plein heen staan 39 met huizen. Deze huizen vormen door de rode stenen een eenheid. Het plein kreeg in 1799 zijn huidige naam.

place des vosges Parijs

Musée Picasso
Pablo Picasso was een kunstschilder uit Spanje, maar heeft een groot deel van zijn leven in Parijs gewoond. In de ontwikkeling van verschillende stijlen in de schilderkunst was hij één van de voorlopers. Zo ontwikkelde hij samen met Georges Braque het kubisme. De ontwikkeling van zijn verschillende schildersstijlen zijn op te delen in verschillende periodes, blauwe periode, roze periode, klassieke periode, surrealistische periode en abstracte periode. Het picasso museum laat een groot deel van zijn werken zien.

Behalve schilderijen en tekeningen maakte hij ook beeldhouwwerken. Het Picasso museum laat 251 schilderijen, 1500 tekeningen en 160 beeldhouwwerken zien.

Vanwege renovatie werkzaamheden is het museum op dit moment gesloten. Naar verwachting zal het zomer 2013 zijn deuren weer openen.

Musée Carnavalet
Dit museum geeft met o.a. beeldhouwerken, schilderijen, fotografie, meubilair en archeologische vondsten een beeld van de geschiedenis van Parijs.

Adres
Hôtel Carnavalet
23 rue de Sévigné
75003 Paris

Openingstijden
Musée Carnavalet is geopend van dinsdag tot zondag van 10.00 tot 18.00

Entree
vol tarief € 4,50

Hôtel de Sens
Dit is een stadspaleis in renaissance stijl gebouwd tussen 1475 en 1507. Op het moment is in dit paleis een kunstbibliotheek gevestigd

Relevante artikelen

Tour Montparnasse
Tour Montparnasse betekend letterlijk “de toren van Montparnasse.” Deze wolkenkrabber is de hoogste van Parijs en tot 2009 was hij zelfs de hoogste van heel Frankrijk. lees verder…
Palais Garnier
Palais Garnier is het eerste operagebouw van Parijs. Officieel werd dit operagebouw Salle des Capucines genoemd vanwege zijn ligging aan Boulevard des Capucines. Dit heeft niet lang geduurd. Lees verder…

Reacties

reacties