Opera Bastille

Het plan om opera Bastille te bouwen stamt uit 1982. Het doel van een tweede operagebouw in Parijs was om Palais Garnier te ontlasten. Dit nieuwe operagebouw moest een modern uiterlijk krijgen.

Architecten wedstrijd

Voor de bouw werd een architecten wedstrijd uitgeschreven. Deze wedstrijd werd gewonnen door architect Carlos Ott. In 1989 was opera Bastille bijna helemaal voltooid. In ieder geval voldoende voor een galaconcert tijdens de feestelijke opening ter ere van de herdenking van Bastilles bestorming. De eerste opera vond in 1990 plaats.

Opera Bastille is gelegen aan Place de la Bastille. Waar de opera nu staat, stond vroeger Gare de Bastille. Ook is er een oude gevangenis in de buurt van het operagebouw.

Opera Bastille wordt vooral gebruikt door Opera National de Paris. Er worden concerten, balletvoorstellingen en opera’s gegeven.

Afmetingen

Hoogte 80 meter -> 30 meter hiervan is ondergronds
Grondoppervlakte 22.000 vierkante meter
2700 zitplaatsen

Opera Bastille kan alleen bezocht worden onder begeleiding.
Kaartjes kunnen gekocht worden op dit adres:
130 rue de Lyon,
75 012 Paris

Ben je met een groep? Dan kun je op dit adres kaartjes voor het bezoek aan opera Bastille kopen
120 rue de Lyon
75 012 Paris

Entree
Vol tarief € 12,-

Adres
Rue de Lyon 34
75012 Paris

Relevante artikelen

Palais Garnier
Palais Garnier is het eerste operagebouw van Parijs. Officieel werd dit operagebouw Salle des Capucines genoemd vanwege zijn ligging aan Boulevard des Capucines. Dit heeft niet lang geduurd. lees verder…
Notre-Dame
De Notre-Dame is gebouwd op een eiland in de Seine. Bisschop Maurice de Sully gaf de opdracht voor de bouw. Er werd begonnen met bouwen in 1163 en de Notre-Dame was in 1345 voltooid. Lees verder…

Reacties

reacties