Palais Garnier

Palais Garnier is het eerste operagebouw van Parijs. Officieel werd dit operagebouw Salle des Capucines genoemd vanwege zijn ligging aan Boulevard des Capucines. Dit heeft niet lang geduurd. Uiteindelijk kreeg het operagebouw de naam van zijn ontwerper Garnier. Het gebouw wordt vaak opera Garnier of Palais Garnier genoemd. Op het moment worden hier voornamelijk balletvoorstelling gegeven. Opera’s en concerten vinden plaats in opera Bastille een nog relatief jong operagebouw.

Charles Garnier is de ontwerper van opera Garnier. Hij ontwierp de opera in opdracht van Napoleon III in 1861. De geplande opening in 1871 ging niet door vanwege de Franse Duitse oorlog. Deze vond uiteindelijk op 5 januari 1875.

Afmetingen

Oppervlakte 11.000 m²
Breedte 125 meter
Lengte 173 meter
Hoogte 73,6 meter
In Palais Garnier zijn er 1979 zitplaatsen

Met zijn afmetingen hoort Palais Garnier tot één van de grootste operagebouwen van heel de wereld.

Palais Garnier dankt zijn bekendheid mede aan het boek “Het spook van de opera” geschreven door Gaston Leroux. Dit verhaal is een inspiratiebron geweest voor een musical en films van gemaakt zijn.

Het mooiste en misschien wel opvallendste van het interieur van palais Garnier is de grote kroonluchter in de centrale zaal. Net als het gebouw zelf is ook deze kroonluchter door Garnier ontworpen.

Openingstijden
Palais Garnier is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00
Gesloten op 1 januari, 1 mei en als er een speciaal evenement gepland staat op die dag.

Entree
Vol tarief € 10,-

Adres
Palais Garnier bevind zich op de hoek van rue Scribe and rue Auber

Relevante artikelen

Het kasteel van Fontainebleau
Het kasteel van Fontainebleau is één van de kastelen die ooit toebehoorden aan de koninklijke familie. Andere bekende residenties zijn het paleis van Versailles en het Louvre.lees verder…
Tour Montparnasse
Tour Montparnasse betekend letterlijk “de toren van Montparnasse.” Deze wolkenkrabber is de hoogste van Parijs en tot 2009 was hij zelfs de hoogste van heel Frankrijk. Lees verder…

Reacties

reacties