Parc Asterix

Parc Asterix is geopend op 30 april 1989. Het pretpark ligt bij het plaatsje Plailly dat ongeveer 35 kilometer ten noorden van Parijs ligt. Parc Asterix heeft als thema de Galliërs Asterix en Obelix bekend van de stripverhalen van Rene Goscinny en Albert Uderzo. Parc Asterix is eigendom van Compagnie des Alpes.

Het pretpark is verdeeld in zes werelden. Welkom bij de Galliërs, het oude Griekenland, het Romeisen rijk, de Vikingen, reis door de tijd en de nieuwste wereld Egypte. Deze wordt in 2012 geopend.

Attracties

In Parc Asterix zijn 32 attracties. Het is een pretpark dat geschikt is voor zowel jong als oud. Zo zijn de attracties verdeeld in attracties voor de jongere bezoekers en voor de echte thrillseekers. Er zijn zweefmolens, draaimolens, waterattracties en verschillende achtbanen. In 2012 wordt een nieuwe achtbaan geopend Oz’iris.

Shows

In het park zijn er drie shows geschikt voor de hele familie die je kunt bezoeken.

La Légion Recrute, een show vol actie waarin nieuwe soldaten training krijgen om deel te mogen nemen aan het leger van Caesar. Alles lijkt goed te gaan, tot de komst van een spion van de Galliërs. Hij zorgt ervoor dat de training een regelrechte ramp wordt.

Main basse sur la Joconde, tijdens deze plant een bende bandieten de roof op het wereldberoemde schilderij de Mona Lisa. Er is één ding waar de bandieten geen rekening mee hielden. Marcel is getuige van deze diefstal en zal er alles aan doen om de bandieten te stoppen.

Dolfijnen en zeeleeuwenshow, leer de dolfijnen en zeeleeuwen van Parc Asterix kennen, terwijl ze een adembenemende show geven met kunstjes en dansjes.

Naast de bovenstaande shows is er de hele dag door de mogelijkheid voor een ontmoeting met Asterix, Obelix en hun vrienden.

Openingstijden
In 2018 is Parc Asterix geopend van maart tot november

6 oktober -4 november is het park geopend in Halloween stijl
31 oktober en 1, 2, 3 november heeft Asterix speciale avond openingstijden

Adres
8, BP
60128, Plailly

Entree
Tickets voor kinderen van 3 t/m 11 jaar kosten € 39,-
Tickets voor volwassenen (vanaf 12 jaar) kosten € 47,-

Relevante artikelen

Moulin Rouge
De Moulin Rouge is gebouwd in 1889 door Joseph Oller. Op 6 oktober 1889 opende deze Parijse nachtclub zijn deuren. Het meest herkenbare aan de Moulin Rouge is de rode molen op het dak. Rode molen is dan ook de letterlijke vertaling van Moulin (molen) Rouge(rood). lees verder…
Disneyland Parijs
De eerste Disney parken zijn gebouwd in Amerika (Florida en Californië). Na het grote succes van deze parken werd er besloten om ook in Europa een Disneypark te starten. Lees verder…

Reacties

reacties