Parc de la Villette

Parc de la Vilette is te vinden in het Noord-Oosten van het 19e arrondissement. Het is één van de grotere parken die Parijs rijk is.

Het park werd gebouwd tussen 1984 en 1987 na ontwerp van Bernard Tschumi. Het werd gebouwd bovenop een slachthuis uit 1867. In Parc de la Vilette zijn verschillende musea, concert hallen en theaters gevestigd. Daarnaast zijn er tien verschillende tuinen.

Cité de la musique

Cité de la musique is een muziekmuseum. In dit museum worden verschillende historische muziekinstrumenten tentoongesteld en er is een concerthal. Dit museum opende zijn deuren in 1995.

Openingstijden
Dinsdag tot Zaterdag van 12.00 tot 18.00 en zondag van 10.00 tot 18.00

Cité des sciences et de l’industrie

Cité des sciences et de l’industrie is een groot wetenschapsmuseum. Dit museum is niet alleen leuk voor Volwassenen om doorheen te lopen, maar zeker ook leuk voor kinderen. Zij maken op een speelse en leerzame manier kennis met de wetenschap.

paris-sience-city

Er zijn verschillende afdelingen, zoals een planetarium. Ook worden er 3d films getoond. Afdeling de Cité des Enfants bestaat uit twee delen. Het eerste deel is voor kinderen van vijf tot 12 jaar. Zij kunnen in deze afdeling honderd verschillende activiteiten doen, zoals kennismaken met een tv studio en verschillende waterspelen. Het tweede deel is meer geschikt voor jongere kinderen tussen de twee en zeven jaar. Dit laatste deel is in 1992 bijgevoegd. De geboden activiteiten zijn meer gericht op kinderen van deze leeftijdsgroep. Denk aan thema’s als “Ik ontdek mezelf,” “Ik kan het zelf” en “Allemaal samen.”

Het museum werd geopend in 1986. Het vijf vediepingen hoge gebouw is gemaakt van glas en staal, wat het museum een moderne uistraling geeft.

Openingstijden
Dinsdag tot zaterdag van 10.00 tot 18.00 op zondag is het weteschapsmuseum van 10.00 tot 19.00 geopend

Le Zénith

Le Zénith is een grote concert arena. Het werd gebouwd in 1983 als vervanging van Hippodrome de Pantin. Er is ruimte voor 6300 mensen.

Grande halle de la Villette

Voorheen werden deze hallen gebruikt als slachthuis, tegenwoordig worden de hallen gebruikt als cultuur centrum.

Adres
Avenue Jean Jaurès 211
Parijs

Relevante artikelen

Place du tertre
Place du Tertre is het plein van de kunstenaars. Dit plein is te vinden bij de Sacre Coeur. Ongeveer 298 kunstenaars maken hier portretten en karikaturen van voorbijgangers. Ook zijn er schilders en silhouet-knippers op dit plein te vinden. lees verder…
Musee Rodin
Rodin schonk zijn kunstcollectie aan de Franse staat. Naast beelden bestond deze collectie ook uit schilderen en grafisch werk. De werken waren niet alleen van zijn hand. Er zaten ook werken bij van andere bekende kunstenaars, zoals Vincent van Gogh Lees verder…

Reacties

reacties