• Massagraven onder supermarkt

  Meerdere massagraven werden onder een supermarkt in Parijs gevonden. Bij elkaar zijn er al meer dan tweehonderd skeletten gevonden, iets wat zeker opmerkelijk genoemd kan worden vanwege het grote aantal.

  Op de plek waar de supermarkt nu staat, was in de twaalfde eeuw een ziekenhuis met begraafplaats. Later in de zestiende eeuw werd het gebouw een weeshuis. Tijdens de Franse revolutie werd het gebouw gesloten en later gesloopt.

  Solène Bonleu van het Franse instituut voor Archeologie vertelde dat ze wel hadden verwacht een paar skeletten te vinden, omdat het bekend was dat de graafplaats ooit een kerkhof van een ziekenhuis was, maar deze hoeveelheid hadden zij zeker niet verwacht. Eerder werden er ziekenhuis kerkhoven gevonden in Marseilles en Troyes. Dit is de eerste die in Parijs is ontdekt.

  Tot nu toe zijn er acht massagraven ontdekt. In zeven massagraven werden vijf tot twintig skeletten gevonden, maar in de achtste waren dit er maar liefst honderdvijftig.

  De doden zijn niet zomaar in de graven gegooid. Alle skeletten lagen netjes naast elkaar. De reden dat er ineens zoveel doden zijn is nog onbekend. Het lijkt op een onverwachte ziekte of iets dergelijks. Toch zijn er op de skeletten geen sporen van ziekte of verwondingen. Men hoopt dat DNA onderzoek meer antwoord zal geven.

  Reacties

  reacties

Comments are closed.