• Na 5 jaar Musee Picasso weer open

  Het heeft even geduurd, maar vandaag is het dan eindelijk zover. Musee Picasso in Parijs heropent zijn deuren. Er is bewust gekozen voor de datum 25 oktober. Deze datum is namelijk ook de geboortedatum van Picasso.

  De verbouwing van het museum ging niet zonder slag of stoot. Zo heeft de verbouwing, die voor tweeënhalf jaar gepland stond, vijf jaar geduurd. Er is over het budget heen gegaan en de uiteindelijke verbouwing heeft 52 miljoen euro gekost. Ook was er onenigheid bij het personeel. Verschillende werknemers wilde niet samenwerken met de oude directeur. Om die reden besloot de minister van Cultuur, Filippeti, een nieuwe directeur aan te wijzen voor Musee Picasso.

  Niet alleen de binnenkant met een grote collectie, duizenden werken van Picasso en werken van andere kunstenaars zoals Matisse en Cezanne, is een ware parel voor het oog, ook het gebouw waarin het museum gevestigd is, staat bekend als één van de mooiere gebouwen van Parijs. Musee Picasso is gevestigd in hotel Salé en te vinden in de wijk Le Marais.

  Van 25 oktober tot 3 novermber kent het museum aparte openingsuren
  dinsdag tot zondag van 9.30 tot 18.00

  Vanaf 4 november zal het museum de volgende openingstijden hanteren
  Dinsdag tot vrijdag van 11.30 tot 18.00
  weekend van 9.30 tot 18.00
  Elke derde vrijdag van de maand is het museum tot 21.00 geopend

  Reacties

  reacties

Comments are closed.