• Taxi chauffeurs protesteren tegen UberPop

  Taxi chauffeurs in en rondom Parijs zijn fel tegen de ontwikkeling van UberPop. Via de app van alternatief taxibedrijf UberPop kan de consument goedkoop een taxi bestellen, maar de reguliere taxi chauffeurs vinden dit oneerlijk en er wordt zelfs geroepen dat het illegaal is (niet alle chauffeurs van UberPop hebben een vergunning). Onlangs heeft de rechter besloten dat UberPop mag. Een nieuwe rechtszaak loopt nog hierover.

  In de tussentijd zien de taxi chauffeurs hun klanten overlopen naar UberPop en verdienen zij minder. Om deze reden was er 15 december een groot protest. Taxichauffeurs bleven in en rondom Parijs stil staan en veroorzaakte samen een file van driehonderd kilometer.

  UberPop is niet alleen actief in Frankrijk, maar ook in Nederland. In ons land is UberPop inmiddels verboden.

  Het verkeer Rondom Parijs stond dankzij de Taxichauffeurs maandag 15 december stil, vanwege hun protest. En ook al is het voor de rest van het verkeer vervelend, de chauffeurs zijn gehoord. De regering van Frankrijk heeft dezelfde dag besloten UberPop vanaf 1 januari 2015 te verbieden. De regering zorgt voor een nieuwe wet waarin beschreven wordt dat mensen met een gewone auto, geen taxi mogen zijn.

  Reacties

  reacties

Comments are closed.