• Tijger vlakbij Parijs?

    In het dorp Montévrain, vlakbij Parijs werd afgelopen donderdag 13 november 2014 een tijger gespot. De vrouw die hem zag op een parkeerplaats van een supermarkt, dacht eerst dat het om een lynx zou gaan. Ze heeft een foto gemaakt en deze aan de politie laten zien. De politie dacht dat het een tijger zou zijn. De week ervoor was er circus, maar men weet zeker dat het niet om een ontsnapte tijger van dat circus kan gaan. Het circus had geen tijgers bij zich. Op ongeveer tien kilometer afstand van het dorp is een wildpark voor katachtige, zij verklaren geen tijgers te missen.

    Waar het dier dan vandaan komt, is een raadsel. Er wordt gedacht aan een particulier die het dier mogelijk illegaal heeft gehouden en zich om die reden niet durft te melden.

    Een paar dagen later zijn er pootafdrukken gevonden. Na analyse van deze afdrukken, is de conclusie dat het geen tijger kan zijn. Eerst werd gedacht dat het om een gevaarlijke katachtige zou gaan, maar waarschijnlijk is het dier ongevaarlijk en de zoektocht, uitgevoerd door 200 politieagenten en brandweermannen, is inmiddels stopgezet.

    Reacties

    reacties

Comments are closed.