• Zuid-Frankrijk opent grootste replica van grotschilderingen

  Ongeveer twintig jaar geleden werd er een bijzondere ontdekking door drie amateur speleologen gedaan. Een grot gevuld met schilderingen van wilde beesten uit prehistorische tijd. Na onderzoek bleken deze schilderingen maar liefst 36.000 jaar oud te zijn en horen tot de oudste goed bewaarde grotschilderingen van de wereld. Om deze bijzondere vondst goed te bewaren, werd de grot bijna gelijk afgesloten voor publiek.

  Er werd besloten om een replica van deze grotschilderingen te maken, een paar kilometer van de originele af, in de buurt van het dorp Vallon-Pont-d’Arc. Op deze manier kan iedereen een de werken bekijken, zonder dat de originele kunnen beschadigen. Deze replica grot zal 25 april geopend zijn en in de voorverkoop zijn inmiddels al meer dan 40.000 kaarten verkocht.

  Deze replica grot zal de grootste van zijn soort zijn. Maar liefst 8000 vierkante meter is gevuld en dit is ongeveer tien keer de grote van een andere replica grot in Dordogne. Toch is de originele grot twee keer zo groot. De nagemaakte schilderingen zijn op ware grote.

  Dankzij 3d computertechnologie en 6000 digitale foto’s, hebben de maker van de replica grot bij Vallon-Pont-d’Arc de prehistorische schildering tot op de millimeter nauwkeurig na kunnen maken.

  Reacties

  reacties

Comments are closed.