Place du Tertre

Place du Tertre is het plein van de kunstenaars. Dit plein is te vinden bij de Sacre Coeur. Ongeveer 298 kunstenaars maken hier portretten en karikaturen van voorbijgangers. Ook zijn er schilders en silhouet-knippers op dit plein te vinden.

Bij Place du Tertre zijn verschillende restaurants, bistro’s en cafés te vinden. Place du Tertre is een echt dorpspleintje, daar is overdag weinig van te zien door alle toeristen die kijken naar het werk van de kunstenaar of die zich laten portreteren. Maar als je heel vroeg op het plein bent, nog voordat de eerst kunstenaar zijn schildersezel heeft weggezet zie je het dorpsplein.

Geschiedenis

Place du Tertre was het dorpsplein van het dorpje Montmartre. In 1860 werd dit dorpje een wijk van de steeds verder groeiende Parijs.

Deze wijk was de woonplaats van verschillende kunstenaars die toen moeite hadden rond te komen, maar tegenwoordig wereldberoemd zijn. Renoir, Dufy, Cézanne, Manet en Picasso hebben hier ooit geleefd en gewerkt.

Hoe kom je er?

Het plein is te bereiken via een zijweggetje langs de Sacre Coeur. Slecht te been of geen zin om zo’n stuk omhoog te lopen? Je kunt ook het kabeltreintje pakken.

Adres
Place du Tetre
Parijs

Relevante artikelen

Sacre Coeur
Aan de binnenkant is de Sacre coeur rijkelijk versierd met schilderijen en beelhouwwerken, waaronder een grote afbeelding van Jezus gemaakt in mozaïek. Deze Jezus afbeelding is de grootste ter wereld. Voor de Sacre Coeur is een trap met maar liefst 237 treden. lees verder…
Zwembad Parijs
Tijdens de warme dagen is het fijne om even af te koelen in een zwembad, ook als je in een wereldstad als Parijs bent is dit erg welkom. Maar waar zijn de zwembaden in Parijs? Lees verder…

Reacties

reacties