Plattegrond en bezienswaardigheden Parijs

Wie een bezoek brengt aan de stad der liefde zal graag een bezoek brengen aan de Eiffeltoren. Op deze toren, gebouwd voor een wereldtentoonstelling, hebben verschillende koppeltjes elkaar al te huwelijk gevraagd. Behalve romantiek biedt de Eiffeltoren een prachtig uitzicht. Wil je wel het uitzicht maar niet de rij dan is Tour Montparnasse in de wijk Montparnasse een goed alternatief.

Een bezoekje aan de wijk Montmartre kan uiteraard ook niet ontbreken bij een bezoek aan Parijs. Deze wijk is een echte kunstenaarswijk met als hoogtepunt de kerk de Sacre Coeur. Een andere bekende kerk is de Notre-Dame, ook wel bekend van het boek “De klokkenluider van de Notre Dame.”

Parijs is behalve een stad van de liefde ook een stad van de kunst. Bewonder de kunst van het Louvre, Centre Pompidou, Musee d’Orsay en meer. Wil je liever iets anders dan kunst? Wat dacht je van een bezoekje aan het chocolademuseum.

Ook op het gebied van uitgaan is Parijs een echte aanrader. Behalve nachtclubs, zoals de Moulin Rouge, zijn er verschillende winkels in deze wereldstad. De grootste winkelstraat is de Champs-Élysées.

Heb je de drukte van de stad gehad en ben je op zoek naar wat rust en groen? Parijs kent verschillende parken en tuinen, zoals Le Jardin des Plantes en le Jardin des Tuileries.

Relevante artikelen

Omgeving Parijs
Ontdek wat de omgeving van Parijs te bieden heeft paleis van Versailles, Disneyland Parijs en meer.

Excursie Parijs
Leer Parijs beter kennen met begeleiding van een ervaren gids.

Reisgids Parijs
Een reisgids geeft een goede voorbereiding aan je stedentrip naar Parijs.

Reacties

reacties