Reizen Parijs

Als je naar Parijs gaat heb je meerdere mogelijkheden om hier te komen naast eigen vervoer. Je kunt met de Thalys, een georganiseerde busreis of met het vliegtuig.

Het openbaar vervoer in Parijs bestaat uit metro, RER(Parijse treindienst naar de voorsteden), bus en tram. Je kunt ook gebruik maken van de taxi. Reizen met de Metro is toch wel het handigste in Parijs. Parijs kent 16 metrolijnen en 300 stations die te herkennen zijn aan een bord met een grote “M”, een bord met ‘METRO’ of ‘Metropolitain’

Je kunt natuurlijk ook met de hop on off bus of boot door Parijs reizen en zo meer van deze stad en zijn bezienswaardigheden zien.

Een plattegrond of wegenkaart is handig als je in Parijs bent, maar zeker als je met de auto die kant op gaat.

En wil je meer van Parijs zien met een ervaren gids die je alles kan vertellen over deze wereldstad? Boek dan een excursie.

Appartement in Parijs


Als je naar Parijs wilt is er genoeg keuze wat betreft hotels, maar soms wil je niet iets anders. Het gezelschap waarmee je op vakantie gaat bestaat uit een grote groep. Of je wilt luxe, voor een betaalbare prijs.
Lees verder…

Reisgids Parijs


Als voorbereiding op een vakantie aan een wereldstad als Parijs is een reisgids handig. Lees alles over Parijs zijn bezienswaardigheden en andere nuttige informatie.
Lees verder…

Thalys


De Thalys is een sneltrein die vanuit meerdere opstapplaatsen naar Parijs gaat. Reizen met de Thalys is de snelste manier om naar Parijs te gaan. Vanuit Amsterdam is er een reistijd van drie en een kwartier. Vanuit Rotterdam is dit twee uur en drie kwartier.
Lees verder…

Vliegen naar Parijs


Als je naar Parijs wilt reizen kan dat ook met het vliegtuig. Vanaf Amsterdam, Schiphol kun je een rechtstreekse vlucht nemen naar Vliegveld Charles de Gaulle. Dit vliegveld ligt ongeveer op 25 kilometer ten Noordoosten van Parijs. Andere vliegvelden bij Parijs zijn Orly en Bouvais Tille.
Lees verder…

Metro


Om van de ene naar de andere bezienswaardigheid in Parijs te komen, kun je het beste de Metro pakken. Je koopt een kaartje bij een groene ticketautomaat of bij het loket. Bij overstappen hoef je (zolang je onder de grond blijft) geen nieuw kaartje te kopen.
Lees verder…

Reacties

reacties