Rondleiding Louvre

Het Louvre werd ooit als stevig kasteel gebouwd om de aanvallen van vijanden, zoals vikingen tegen te houden. Toen Karel V zijn intrek in het Louvre nam werd dit een koninklijke residentie. Het Louvre is een koninklijke residentie gebleven tot het vertrek van Lodewijk XIV naar het paleis van Versailles. Tegenwoordig is het Louvre het grootste en bekendste museum van Parijs met een vleugje van het koninklijke paleis dat hij ooit was.

Wil je het Louvre bezoeken, maar heb je geen zin in die lange rij? Boek dan vantevoren je kaartjes.

Je verkent het Louvre samen met een Engelstalige gids die je alles over het museum en zijn kunstwerken kan vertellen. Geniet van de mooi ingerichte kamers, de Egyptische ruimte, beelden, schilderijen en vergeet niet een glimp op te vangen van de Mona Lisa.

De rondleiding duurt totaal 2 uur en 30 minuten. Hij is te boeken vanaf € 49,-

Meer informatie

Relevante artikelen

Het Louvre
Het Louvre in Parijs is één van de grootste musea ter wereld. De collectie bestaat uit kunst, archeologische vondsten en ruimtes met meubels uit de barok.

Het bekendste schilderij in het Louvre is de Mona Lisa geschilderd door Leonardo da Vinci.
lees verder…

Fietstocht door Parijs
woman visiting paris Parijs verkennen doe je met de fiets. Het is een snelle en efficiente manier om zoveel mogelijk van de stad te kunnen zien. Tijdens de drie uur durende fietstochten wordt er gefietst over veilige wegen en fietspaden. De fietstochten zijn geschikt vanaf 12 jaar.lees verder…

Reacties

reacties