Rondleiding Montmartre

Leer de bekende schilders wijk Montmartre beter kennen. Je wordt tijdens de twee uur durende excursie Montmartre, rondgeleid door een gids die je alles over de wijk en zijn bezienswaardigheden kan vertellen.

Sacré Coeur

Deze bekende witte basiliek kijkt uit over de wijk Montmartre. Hij is gebouwd boven op de heuvel Montmartre. Via trappen kun je basiliek bereiken.

Place du Calvaire

Dit plein is niet zo bekend als Place du Tertre. Het is een gezellig sfeervol plein. Het plein heeft een rustige uitstraling er zijn verschillende cafés en terrassen op dit plein.

Vignes de Montmartre

Deze wijngaarden vind je tegen de heuvel Montmartre.

Moulin de la Galette

Moulin de la Galette is meer dan alleen een windmolen. Het is een plek waar je iets kan drinken en eten. Een plek die voor veel kunstenaars een inspiratiebron was. Bekende kunstenaars, zoals Renoir, van Gogh en Pissarro kwamen hier graag.

Place du Tertre

Op dit plein zijn veel schilders actief portretten en karikaturen schilderen. Geniet van deze prachtige kunstwerken, terwijl je over het plein loopt.

Abbsesses

Als laatste komt de rondleiding door de wijk. Hier vind je de bekende beroemde “Bar des 2 Moulins” en de straat Rue Lepic. In deze straat heeft ooit de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh samen met zijn broer Theo gewoond.

Als laatste komt de rondleiding door de wijk Abbesses wijk met de Rue Lepic en de beroemde “Bar des 2 Moulins”.

Overzicht excursie Parijs

Reacties

reacties