Thalys

De Thalys is een sneltrein die vanuit meerdere opstapplaatsen naar Parijs gaat. Reizen met de Thalys is de snelste manier om naar Parijs te gaan. Vanuit Amsterdam is er een reistijd van drie en een kwartier. Vanuit Rotterdam is dit twee uur en drie kwartier.

Comfort 2 of comfort1?

Je kunt kiezen uit twee klasse. Comfort 2 en comfort 1. Bij comfort 2 heb je een comfortabel zitplaats met tafelje. Tijdens de reis is de bar/buffetwagen geopend om drinken en eten te halen. Ook kun je hier alvast metrokaartje voor in Parijs aanschaffen. Bij comfort 1 heb je meer beenruimte. De stoelen zijn verstelbaar. Ook liggen er kranten klaar en komt de catering naar je toe. Afhankelijk van de tijd dat je vertrektijd krijg je een ontbijt, versnapering of lichte maaltijd.

Reizen met kinderen

Ook als je met kinderen reist is de Thalys een uitstekend vervoermiddel. In rijtuig 17 is er een verzorgingruimte voor baby’s met commode, wastafel en een flessenwarmer.

Tip: Als je met kinderen onder de drie jaar reist en je reserveert voor hen geen stoel dan reizen zij gratis. Als je wel een stoel voor ze reserveert betaal je de prijs die je voor kinderen van vier tot en net elf betaalt.

reserveren

Als je gebruik wilt maken van de Thalys moet je deze vantevoren reserveren. Het is mogelijk om een treinarrangement te reserveren. Hiermee is je ticket geldig voor elke reis met trein vanaf elk station tussen Nederland en Parijs. Zo kun je opstappen op het dichtbijzijnde treinstation vanuit je woonplaats naar een treinstation van waaruit de Thalys vertrekt.

In Nederland vertrekt de Thalys vanaf Amsterdam, Rotterdam en Schiphol. In België vertrekt de Thalys vanaf Antwerpen en Brussel.

Boek alvast je reis naar Parijs!

Metro
Om van de ene naar de andere bezienswaardigheid in Parijs te komen, kun je het beste de Metro pakken. Je koopt een kaartje bij een groene ticketautomaat of bij het loket. Bij overstappen hoef je (zolang je onder de grond blijft) geen nieuw kaartje te kopen. lees verder…
Disneyland Parijs
Dit pretpark in de buurt van Parijs begon zijn bestaan als Euro Disney op 12 april 1992 en is het grootste pretpark van Europa. Het park is gebaseerd op de figuren van Disney, zoals Donald Duck, Goofy, Doornroosje, niet te vergeten Mickey Mouse en anderen. Lees verder…

Reacties

reacties