Tour Saint-Jacques

Tour Saint-Jacques is een Gotische kerktoren uit de zestiende eeuw. De toren is rijkelijk versierd met verschillende beelden.

Saint-Jacques-de-la-Boucherie

Tour Saint-JacquesOoit was deze toren onderdeel van de kerk Saint-Jacques-de-la-Boucherie. Deze kerk was vernoemd naar de patroonheilige van de slagers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel slagers deze kerk bezochten. Ook was het een geliefde kerk bij plegrims.

Saint-Jacques-de-la-Boucherie is afgebroken tijdens de Franse revolutie, de toren is blijven staan. Théodore Ballu restaureerde hem. De toren kwam op een soort sokkel ter versteviging. Hiermee kreeg hij een hoogte van 52 meter. Daarnaast heeft Théodore Ballu een parkje rondom de toren aangelegd.

Sinds 1998 staat de toren op de lijst van werelderfgoed Unesco. Ook is hij onderdeel van de pilgrimroute in Frankrijk

Laboratorium

Tijdens de 17e eeuw werd de toren gebruikt door Blaise Pascal, een fysicus die de toren als laboratorium gebruikt. Bij de toren staat als herdenking nog een standbeeld van Blaise Pascal.

Adres
Square de la Tour St.-Jacques
Parijs

Relevante artikelen

Tour Montparnasse
Tour Montparnasse betekend letterlijk “de toren van Montparnasse.” Deze wolkenkrabber is de hoogste van Parijs en tot 2009 was hij zelfs de hoogste van heel Frankrijk. Tour Montparnasse is door zijn hoogte kenmerkend van de skyline van Parijs. lees verder…
Kasteel van Vaux le Vicomte
Het kasteel van Vaux-le-Vicomte is gelegen in de gemeente Maincy ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Parijs. Het is een prachtig bouwwerk met een uitgestrekte symetrische tuin. Een pareltje uit de 17e eeuw. Het kasteel is gebouwd in Barok stijl.Lees verder…

Reacties

reacties