Vliegen naar Parijs

Als je naar Parijs wilt reizen kan dat ook met het vliegtuig. Vanaf Amsterdam, Schiphol kun je een rechtstreekse vlucht nemen naar Vliegveld Charles de Gaulle. Dit vliegveld ligt ongeveer op 25 kilometer ten Noordoosten van Parijs. Andere vliegvelden bij Parijs zijn Orly en Bouvais Tille.

Als je op Charles de Gaulle aankomt kun je met de Metro, Roissybus of Taxi naar Parijs. De Metro is het gerichtste en voordeligste. Een Taxi biedt weer meer luxe.

Metro

Maak je gebruik van de Metro? Dan kun je met een gratis pendelbus CDGVal van de terminal naar het station. Op het station pak je metrolijn B naar Gare du Nord (centraal station Parijs). Vanuit hier kun je overstappen naar een andere metro, buslijn, taxi naar je hotel.

Het is ook mogelijk om vanuit Charles de Gaulle naar Disneyland Parijs te reizen

Roisybus

Deze bus vertrekt van vliegveld Charles de Gaulle naar Paris-Opéra. Vanuit daar kun je overstappen naar een andere bus of metro naar het centrum en je hotel.

De Roisybus vertrekt vanaf terminal 1, terminal 2 en terminal 3.

Relevante artikelen

Eiffeltoren
De Eiffeltoren is ontworpen voor de wereldtentoonstelling in opdracht van Gustave Eiffel. Het ontwerp is afkomstig uit 1884. De toren werd gebouwd tussen 1887 en 1889. 6 mei 1889 werd de toren geopend. lees verder…
Metro
Om van de ene naar de andere bezienswaardigheid in Parijs te komen, kun je het beste de Metro pakken. Je koopt een kaartje bij een groene ticketautomaat of bij het loket. Bij overstappen hoef je (zolang je onder de grond blijft) geen nieuw kaartje te kopen. Lees verder…

Reacties

reacties